HAKKIMIZDA

Malzeme, kaynak ve eklemeli imalat teknolojilerindeki gelişmelerin hız kazanmasına bağlı olarak, Merkez bünyesinde yürütülen ArGe faaliyetlerinin özelleşmiş bir grup altında planlanması ve yönetilmesi gereği hissedilmiş ve Araştırma ve Geliştirme Grubu 2010 yılında oluşturulmuştur.

Grup bilimsel araştırma faaliyetlerini, kendi ekibi ile sağladığı endüstriyel test, analiz ve müşavirlik hizmetleri gelirleriyle finanse etmektedir. Ulusal ve uluslararası ArGe destek fonlarından da yararlanılmaktadır.

Bilimsel araştırma fonları ve endüstriyel projelerle oluşturulan bütçe ile üniversitemize metal işleme, robotik kaynak ve tel-ark eklemeli imalat, ve kırılma mekaniği test altyapısı kazandırılmış, lisans bitirme, yüksek lisans ve doktora tez çalışmaları finanse edilmiş, ve elliyi aşkın öğrencimize burs sağlanmıştır.

about us